Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2013 Cumartesi

KARAVANLA 40 GÜNDE AVRUPA TURU (13)

PRAG'TAN DRESDEN'E DOĞRU


5 Temmuz 2013'te Prag'tan Dresden'e, oradan da Berlin'e gitmek üzere yola çıkmış, diş ağrım yüzünden 17-18 kilometre yol aldıktan sonra, yola devam edememiştik. Sabah, dinlenmiş, ağrım azalmış, aldığım çok miktarda ağrı kesicinin olumsuz etkisi yok olmuştu. 

Yavuz abi "Yola devam" işaretini çaktı.

Trebisuce, Kolec, Zelenice, Bilina, Dubi yolunu takip ederek, Almanya sınırına yaklaştık. Sınıra varmadan Dubi'yi geçince, Teplice yakınlarında yolun sağında genişçe bir park alanı. Vietnamlılara ait, ahşap ürünler ve sepetler satılıyor. Hepsi rengarenk. Yavuz abi önde, Gül Hanım'ın ani direktifi üzerine durup, geri vitese takıp dükkanların önüne park ettik. Yavuz Abi de telsiz anonsu üzerine sağa çekti.

K50.6443833
D13.8188349

Çek Cumhuriyeti-Almanya sınırı. Uyduruk bir free shop ve market.

AB'de sınır yok ama nedense free shop kurulmuş.

Rengarenk kuş yuvaları



Sepetler

Ahşap, oyuncak el arabaları

Yel değirmenleri.

Sağdaki sepeti karavanda kullanmak amacıyla satın aldık. Vietnamlı satıcı kızla sıkı bir pazarlık yaptık. Bir de sehpa üzerine konulabilecek bir sepet aldık. İkisi için sözüm ona sıkı bir pazarlık yaptık. Ama teklif ettiğimiz fiyat zaten, satıcının istediği fiyatmış. 20 Euro verdik. Pazarlık yapmamıza rağmen, indirim yaptıramadığımızı yola çıktıktan sonra fark ettik. Olsun. Pazarlık sünnettir derler. :)


Yola devam ama artık yokuşlar başladı. Kapıkule'den çıktığımızdan beri doğru dürüst yokuş görmemiştik. İlk kez yokuşla, dağla, tepeyle karşılaştık. Hava serin ve rüzgarlı. Saat 12.30'da Almanya sınırındayız. Dresden'e 51 km kaldı.

Saat 14.15.'te Dresden'e vardık. Nehrin üzerindeki köprüyü geçip de sağa dönünce, karavanların da park edebileceğini gösterir otopark tabelası gördük.  Park Platz Wiesentorstrasse. 

Kapıdaki görevliye sorduk. 1 saati 2, 2 saati 4 Euro. Hemen arkamdaki Yavuz Abiye telsizle sordum. 2 saat yeterli, kent merkezini gezer, Berlin'e doığru yola devam ederiz dedi. Öyle yaptık. 

Park alanında çok sayıda karavan vardı. Burası sadece otopark ama karavanlar genelde burayı tercih etmiş. Çünkü Dresden'i ikiye ayıran nehrin hemen kıyısında, her yere yürüme mesafesinde.

K51.056799
D13.742736

Gezimiz tam iki saat sürdü ve otoparka döndük. Yeniden marşa bastık. Dresden'le ilgili çok şey yazmaktansa sizi fotoğraflarla başbaşa bırakayım. Fotoroman gibi olacak ama 2 saatlik gezide aktarabileceklerim bunlar.


Yol yeşillikler içinde. Evler de öyle.

Bu güzelliği görünce, dişimin ağrısını unuttum.

Dresden'e vardık


Dresden'deki otoparkta daha çok karavanlar vardı. Kamyondan yapılan dev bir karavan ilgimi çekti.


Karavanları ağaçların altına park ettik.

Karavanlar...

Dresden sokaklarından...





Dresden'de bir dükkanın önündeki heykelcik.








Dresden'de nehir kenarında askeri konvoy. Avrupa'da ilk kez karşılaştığım bir manzara.



İnsanın içinde gezme isteği olsun yeter. Bebeği  de sırtladığın gibi vur yollara.

Avrupa'daki kentlerde yaratıcılığın sonu yok.


Güzel bir kapı.



Bu karavanlardan biriyle her biri 80 yaşlarındaki bir çift geldi. Park etmelerine yardımcı oldum. Karavanı kadın kullanıyordu. Ne güzel yaşlılık. Bizde 80 yaşındaki insanlar kapıdan çıkmaya çekiniyor.


1 yorum:

rosehearted dedi ki...

gezmeyi seven cocuklu biri olarak cocuklu adamı cok beğendim teşekkürler ;)